Už po několikáté se žáci 9. tříd ZŠ Heyrovského zúčastnili projektu Sexuální výchova, tentokrát v Ivančicích.
Po příjezdu do rekreačního střediska jsme se rozdělili do tří skupin a hned začala výuka. První den jsme probírali především anatomii těla a zkoušeli jsme psát seznamovací inzeráty. Nakonec jsme se museli domluvit na tom, jak by měl vypadat náš „ideální partner“.
Druhý den nás čekal výlet na nedalekou rozhlednu, prošli jsme si i centrum města (rodiště V. Menšíka a A. Muchy). V lese jsme chvíli hráli hry. Sportovali jsme pak i na hřištích u rekreačního střediska. Tento den jsme si povídali o antikoncepci, těhotenství a porodu. Z anatomie těla jsme probírali pohlavní orgány.
Každý večer jsme se sešli a pověděli jsme ostatním skupinám, co jsme se ten den dozvěděli, a na zadané téma hráli krátké scénky. Později večer jsme pořádali večerní zábavu, přičemž bylo na výběr z diskotéky či stolních deskových her.
Třetí a poslední den jsme měli možnost dozvědět se něco o sexuálních deviacích a homosexualitě. Závěr patřil skupinovému tvoření „Domu vztahu“, kdy jsme se museli zamýšlet nad zodpovědností při výběru partnera a nad vším, co patří do základu trvalého a pevného vztahu. Debatovali jsme o pojmech Láska, Vztah, Sexualita.
Poté jsme se bohužel museli sbalit a připravit se k odjezdu. Celý kurz jsme si užili a máme jedině dobré a úsměvné vzpomínky. Doufáme, že vše, co jsme se v Ivančicích dozvěděli, v životě využijeme.
Děkujeme učitelům : Simoně Krejčí, Tomáši Palupovi a Daniele Šmídové.

Vypracovali : Tomáš Bušek , Denisa Kšicová a Jan Kučera, žáci 9.B

Album ve fotogalerii: Sexuální výchova