Naši malí prvňáčci se většinou do školy velmi těší. Stejně to určitě prožívají i ostatní děti, když jsou první den ve škole. Neméně napínavé to bývá i pro jejich rodiče. Proto jsme v letošním roce připravili speciální Den otevřených dveří právě pro ně.

Rodiče mohli přicházet do školy v průběhu celého čtvrtečního odpoledne. Následně si prohlédli naši školu a hojně využívali možnost obrátit se se svými dotazy na naše učitele, vychovatele, asistenty….., kteří byli po celou dobu plně k dispozici.

Velmi aktivně se do této akce zapojil také náš žákovský parlament, jehož zástupci se ochotně ujímali rodičů, vyprávěli jim o svých zkušenostech s fungováním školního parlamentu a provázeli je po škole.

Příjemné odpočinkové okamžiky mohli tatínci a maminky prožít s naším Klubem rodičů (KRAP), který připravil štědré pohoštění v podobě kávy, čaje a nějaké té sladké maličkosti.

Pro zvídavější rodiče byla připravena přednáška od naší paní psycholožky a speciálního pedagoga na téma Máme doma předškoláka. Účast byla hojná a zájem veliký. Aby si rodiče mohli tuto přednášku v klidu užít, nabídli jsme jim možnost „úschovy dětí“ v dětském koutku, kde se dětem věnovaly naše paní asistentky. Děti mohly využít omalovánky, sedací pytle, stavebnice Seva nebo dřevěné kostky Kapla. Děti si tady opravdu vyhrály a některé dokonce únavou usnuly.

 

Jana Nekulová, TU 4.B

 

Fotogalerie