podzimní týden1

Od 15. do 19. listopadu se konal “Podzimní týden”, který pro žáky naší školy zorganizovali členové žákovského parlamentu.

Akce spočívala v několika soutěžích, které souvisely s podzimem. V pondělí si žáci mohli zasoutěžit ve štafetě. Děti na prvním stupni nesly podzimní předměty na lžíci, na druhém stupni pomocí čínských hůlek. Štafeta byla pro pětičlenná družstva.

 DSC03551

 

V úterý byla oblíbená papučovaná. Žáci běhali štafetu a na druhém konci chodby nechali papuče, které si pak opět museli obout. Soutěžila osmičlenná družstva z každé třídy.

  papucovana utery

 Po středečním volnu si ve čtvrtek mohl první stupeň zasoutěžit v házení šišek, kaštanů nebo ořechů. Házeli do nádob a podle velikosti nádoby se počítaly i body. Druhý stupeň měl akci na přemýšlení- kimovu hru. V té mělo 15 dětí ze třídy nějaký čas na zapamatování si předmětů, a poté i psaní předmětů, které viděli. Pak se spočítal počet věcí, které napsali. 

 kimova hra patek

 V pátek si tyto dvě aktivity  zase oba stupně prohodily.

 DSC03552

 A výsledky?

Za kategorii 1. a 2. ročník zvítězila třída 2. A,

za kategorii 3. - 5- ročník zvítězila třída 5. B

a za 6. - 9. ročník zvítězila třída 9. A. Vítězné třídy se mohou těšit na zajímavé odměny           ve formě přednosti na obědě, využití sedaček a fotbálku o přestávkách a další drobné výhody.

 Zapsala Ema K., 8. A, O. Matoušková