Šestá třída bývá „předělová“ – z malých školáků se stávají „druhostupňáci“ a najednou je ve škole skoro všechno jinak – nová třída, nové předměty, jiní učitelé a přicházejí i noví spolužáci. S tím vším se musí šesťáci „poprat“.
Na naší škole se snažíme nové kolektivy „nastartovat“ za pomoci dvoudenního adaptačního kurzu, který si nejprve užila 6.A a další týden pak 6.B. Program měly obě třídy podobný – cílem bylo stmelení kolektivu, poznávání spolužáků i sebe sama a také „oťukání“ nového třídního učitele. Motivací byla cesta na ostrov a získávání dílků mapy s pokladem. Získat ji nebylo jednoduché a hlavně – aby šesťáci dosáhli úspěchu, museli spolupracovat, protože zvítězit mohli buď všichni, nebo nikdo.
Na konci setkání děti hodnotily dva dny jako „super zábavu“. Nejen že se všichni zasmáli a zasportovali si, ale také se domluvili na třídních pravidlech, která budou dodržovat. Za skvělé považovali to, že se dokázali povzbudit a pomoct si navzájem, takže mapu s pokladem získali a domů odcházeli v dobré náladě.
A tak máme na „Heyráku“ další dvě fajn třídní party, které ovšem musí na společné „řeči“ dál pracovat a dál táhnout za jeden provaz.


Mgr. Simona Krejčí, školní metodička prevence

Album ve fotogalerii: Adaptační kurz 6.A

Album ve fotogalerii: Adaptační kurz 6.B